HİZMETLER

Havayolu Taşımacılığı
Havayolu Taşımacılığı

IATA (Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği) tarafından onaylanmış bir hava kargo acentesi olan Karaca Lojistik, hava kargo endüstrisinin seçkin kuruluşları arasında yer almaktadır. Karaca Lojistik, müşteri memnuniyetini her koşulda en üst düzeyde tutmaya çalışan güvenilir uluslararası hava kargo nakliyecilerinden biri olarak, sektörde güçlü bir itibara ve bilinirliğe sahiptir. Dünyanın her büyük şehrinde bulunan acenteleri ile tüm müşterilerine yerel bir dokunuşla küresel bir erişim sunar. Taşınmasını üstlendiği kargoların rekabetçi bir fiyatla güvenli, emniyetli ve zamanında taşınmasını sağlar.

Karaca Lojistik'in hava kargo hizmetleri yelpazesi, her biri sektöründe lider veya liderliğe aday müşterilerinin dinamik hava kargo dünyasında karşılaştıkları zorlukları ele almak için düzenlenmiştir. Değerli müşterilerinin uluslararası hava kargo gönderileri, üyesi olduğu küresel ağ içinde dikkatlice eksiksiz özel bakış ile izlenir, süreç ve teslimatlar hakkında yük sahiplerine anlık bilgilendirme yapılır.

Karaca Lojistik'in özelleştirilmiş hizmetleri arasında;

  • Konsolidasyon hizmeti, 
  • Teslim alma ve teslimat, 
  • Gümrük işlemleri,
  • Gönderilerin dağıtımı hizmetleri yer almaktadır.

Acil durum parçalarından hassas teknolojik ürünlere ve yüksek kaliteli tekstillere kadar her gönderi için doğru gönderi çözümlerini sunmak, ürünlerin gönderi durumu hakkında en güncel detayları günün her saatinde sağlamak, 24 saat gerçek zamanlı takip sistemi çalıştırmak, Karaca Lojistik'in Hava Taşımacılığı Hizmetleri arasında yer almaktadır.

Karaca Lojistik, sertifikalı ve deneyimli personeli ile tehlikeli madde sınıfındaki yüklerin de hava yolu ile güvenli bir şekilde taşınmasını sağlamaktadır.

Kimyasal ve yanıcı özellik taşıyan ürün ve hammaddelerin taşınması tehlikeli madde taşımacılığı olarak tanımlanmaktadır. Lojistik hizmeti veren firmalar için tehlikeli maddelerin tehlikeden uzak ve kolay bir şekilde taşınması hayati önem taşımaktadır. Tehlikeli maddeler; patlayıcı madde ve nesneler, gazlar, yanıcı katı maddeler, yanıcı sıvı maddeler, kendiliğinden yanmaya yatkın maddeler, suyla temas halinde yanıcı gazlar açığa çıkaran maddeler, oksitleyici maddeler, organik peroksitler, zehirli maddeler, bulaşıcı maddeler, radyoaktif maddeler, aşındırıcı maddeler, farklı tehlikeleri olan madde ve nesneler gibi gruplara ayrılarak sınıflandırılmaktadır. Bu şekilde sınıflandırılmış 13 farklı tehlikeli madde grubu yer almakta ve bu grupların içinde ayrı kodlara sahip yaklaşık 3.500 tehlikeli madde bulunmaktadır.

Diğer tüm lojistik hizmet modlarında olduğu gibi tehlikeli maddelerin havayolu ile taşınması da uluslararası anlaşmalar kapsamında güvence altına alınmıştır. Havayolu ile Taşınması yapılacak Tehlikeli Madde gönderilerin; IATA -DGR Tehlikeli Maddelerin Havayolu ile taşınması direktiflerine, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Talimatlarına ve Tehlikeli Maddelerin Havayolu ile Taşınması Yönetmeliği'ne uygun olması aykırılık içermemesi gerekmektedir.