HİZMETLER

İntermodal Taşımacılık
İntermodal Taşımacılık

Kombine taşımacılık olarak da bilinen intermodal yük taşımacılığı, mod değiştirirken yükün kendisinin herhangi bir şekilde elleçlenmeden yani taşıma kabı değişmeden, birden fazla taşıma modu (örneğin, demiryolu, gemi, uçak ve kamyon) kullanılarak intermodal bir konteyner veya araç içinde taşınmasını ve yükün hedefe ulaştırılmasını içerir. Bu yöntemle taşımacılıkta yükün güvenliği artarken, hasar ve kayıpları azalır, yükün daha hızlı son noktaya ulaştırılması sağlanır. 

Küresel ağa sahip lider bir taşıma işleri organizatörü olarak Karaca Lojistik, sunduğu rakipsiz uçtan uca nakliye çözümleri ile intermodal taşımacılıkla ilgili tüm operasyon süreçlerini optimum maliyet ve mükemmel iş süreçleriyle yöneterek birden fazla tedarikçiyle işlem yapılmasına gerek kalmadan müşterilerine uçtan uca teslimatların rahatlığını yaşatır ve onların tedarik zincirinin rekabet avantajlarını tüm yönleriyle yaşamalarını sağlar. 

İntermodal taşıma hizmetleri kapsamında, Türkiye çıkışlarını ağırlıklı olarak demiryolu ile ve/veya Ro-Ro ile yapan, hedef ülkeye varıldıktan sonraki teslimat aşamaları için farklı taşıma modları kullanan, ilgili ülke limanlarda indirilen yükleri demiryolu ya da karayolu ile son teslimat noktasına ulaştıran Karaca Lojistik, demiryolu erişiminin belli bir noktaya kadar olduğu bölgelerde yükleri karayolu ile son noktaya teslim eder. İntermodal operasyonlarıyla “Just in Time” üretim anlayışına ayak uyduran, sabit transit sürelerde hedeflerini %100 e yakın yakalayan Karaca Lojistik, kendisini işine adamış uzman ekipleri ile iklim ve coğrafi koşulları da değerlendirerek rota ve lojistik senaryoları planlar, müşteri ihtiyaçlar ile uyumlu, verimli, uygun maliyetli operasyon süreci yöneterek limanlarda yüklerin indirim aşamasından, hedef ülkedeki yerel sürücülere aktarılmasına kadar olan tüm süreçleri  anlık takip eder, müşterilerini bilgilendirir. 

Karaca Lojistik, başarıyla sunduğu intermodal taşımacılık hizmetleri ile müşterilerinin maliyetlerini önemli ölçüde düşürmelerini sağlamakta, onlara optimum taşıma süreleri ile en ekonomik ve çevreci çözümü sunmaktadır.

Kullandığımız modeller genel olarak şu şekildedir;

  • Karayolu + RO-RO + Demiryolu
  • Karayolu + Demiryolu

Yükün nihai varış noktası, aciliyeti, mevsimsel ve ekonomik faktörler, intermodal taşıma modunda kullanılacak modelin belirlenmesinde önemli faktörler olarak ortaya çıkmaktadır.

İntermodal taşıma yönteminin avantajları aşağıda bir örnekle ifade edilmiştir.

İstanbul'dan Hamburg'a konvansiyonel bir karayolu taşımacılığı düzenlendiğinde, mesafe yaklaşık 2500 km'dir. Aynı güzergah için intermodal yöntemde kullanılan yol ise sadece 150 km. Sonuç olarak bu taşıma şekli ile müşterilerimizin hem yakıt tüketimi hem de karbon salınımı önemli ölçüde azaltılmaktadır.