HİZMETLER

Karayolu Taşımacılığı
Karayolu Taşımacılığı

Karayolu Taşımacılığı, tedarik zincirinin en önemli parçasıdır. Özellikle AB genelinde ürünler, üreticiler ve tüketiciler arasındaki tüm noktaları birbirine bağlayan bir taşıma şeklidir. Kara taşımacılığı tedarik zinciri geçiş yarışında dayanak noktası görevi görür, intermodal taşımacılığın olmazsa olmazıdır. Belki hava ve deniz taşımacılığının ihtişamından biraz yoksun olabilir ancak taşıma işinin tamamlanması noktasında kara taşımacılığı olmazsa, iş bitmez taşıma işlemi tamamlanamaz. Sabit ve esnek, güvenli ve pragmatiktir. Her paket, ilk yüklendiği taşıt, çıkış noktası veya varış yeri ne olursa olsun eninde sonunda bir yük kamyonunda sırasını alır. Bu manada bakınca aslında ''Tüm Yollar Kara Taşımacılığına Çıkar.''

Karaca Lojistik, tüm taşımacılık modlarında olduğu gibi uluslararası karayolu ihracat ve ithalat yükleme organizasyonu konusunda da oldukça geniş bir bilgi ve deneyime sahiptir. Organizatörlüğünü gerçekleştirdiği kara nakliyelerini;

  • Deneyimli kadrosu ve içerisinde yer aldığı dünya genelindeki seçkin acente ağı,
  • Kalite standartlarına uygun araç-tedarikçi filosu,
  • Rekabetçi fiyat maliyet anlayışı ve sorunsuz teslimat güvencesi ile yüksek hizmet kalitesinden ödün vermeden söz verilen tarihte gerçekleştirir.  

Günün her saatinde 7/24 operasyon desteği, doğru bilgi akışı, uzun vadeli iş birliği felsefesiyle çalışan Karaca Lojistik’in Profesyonel Kara Nakliye Hizmet Sağlayıcı ekibi, değerli müşterilerinin tüm yurtdışı karayolu yüklerinin rekabetçi bir fiyatla güvenli, emniyetli ve zamanında taşınmasını sağlar.

TİO belgesine sahip deneyimli bir taşıma işleri organizatörü olarak,  geniş acente ağı ve/veya filoları ile ülke veya bölge genelinde varış noktalarına hızlı ulaşma kabiliyetine sahip olan Karaca Lojistik,  Türkiye ile Orta ve Doğu Avrupa, Orta Doğu, Bağımsız Devletler Topluluğu, Balkan ve İskandinav ülkeleri arasında karayolu köprüleri kurmakta ve bu ülkeler arasında üçüncü ülke taşımaları gerçekleştirmektedir. Dünya çapında güçlü acenteleri ile kapıdan kapıya round trip operasyonları yürüten ve müşterilerine katma değerli hizmetler sağlayan Karaca Lojistik;  hizmet sunduğu geniş ağ içerisinde yer alan tırlar ve  kendisini işine adamış tedarikçileriyle değerli müşterilerine komple parsiyel ve proje yüklemeleri yapmakta, ağırlığı ve hacmi ne olursa olsun, farklı gönderim şekillerine göre uygun maliyetli entegre çözümler sunmakta güvenilir hizmet ve zamanında teslimat ilkesi ile çalışmaktadır.

Karayolu taşımacılığında diğer uluslararası taşımacılık yöntemlerinde olduğu gibi belirli evraklar kullanılmaktadır. Bu evraklar hem taşınan eşyaların güvenliğini sağlamak hem de yol boyunca geçilen gümrüklerde eşyaların detaylarının daha kolay öğrenilmesini sağlamak için önemlidir. 

Genel olarak bakacak olursak uluslararası karayolu taşımacılığında kullanılan bazı önemli belgeler aşağıdaki şekilde sıralanmaktadır.

  • Karayolu Taşıma Belgesi (Road Waybill / CMR Consignment Note)
  • FİATA Tesellüm Belgeleri (FCR/FCT/FBL)
  • Tır Karnesi (TIR Carnet)
  • Nakliyeci Makbuzu (Forwarder's Receipt)
  • Paket Postası Makbuzu (Parcel Post Receipt)