SEKTÖREL HABERLER

SEKTÖREL HABERLER

RUSYA UKRAYNA SAVAŞI’NIN LOJİSTİK SEKTÖRÜNE ETKİLERİ DEĞERLENDİRİLDİ.

Tarih: 05.03.2022

 RUSYA UKRAYNA SAVAŞI’NIN LOJİSTİK SEKTÖRÜNE ETKİLERİ DEĞERLENDİRİLDİ.

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) kurumsal web sitesinde ''UTİKAD, RUSYA UKRAYNA SAVAŞI’NIN LOJİSTİK SEKTÖRÜNE ETKİLERİNİ DEĞERLENDİRDİ.'' başlıklı bir yazı yayımlandı. Yazıda,Türkiye’nin dış ticaretinde hacim olarak önemli yer tutan Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş ortamının, Türk lojistik sektöründe de yankı bulduğu, çok sayıda TIR şoförünün araçlarıyla birlikte bölgede mahsur kaldığını dile getirilerek Rusya-Ukrayna arasındaki savaşın lojistik sektörüne etkileri değerlendirildi.

Yazıda bölgede uçuş rotalarının değişmesi / uzaması, Rus ticari uçak filosunun AB pazarına hizmet verememesi, savaştan dolayı petrol fiyatlarının artması gibi sebeplerle havayolu navlunlarındaki artış trendinin devam etmesinin beklendiği belirtildi.

Ukrayna hava sahasının ve limanlarının kapalı olduğu,  Havayolu ile ilgili Ukrayna çıkış ve varışlı hiçbir operasyonun yapılamadığı, Uçuş rotalarının Ukrayna hava sahasından geçmeyecek şekilde değiştirildiği,  AB'nin Rus uçaklarına yasak koyduğu, Türkiye'nin bu konuda henüz  yeni bir düzenleme yapmadığı, Türkiye ile Rusya arasındaki havayolu yük ve yolcu taşımacılığının devam ettiği ifade edildi. Kaynak:Utikad

Yazı için lütfen tıklayınız.


Tüm Haberler