SEKTÖREL HABERLER

SEKTÖREL HABERLER

ROMANYA TRANSİT GEÇİŞLERİ SERBEST VE ÜCRETSİZ OLACAK.

Tarih: 30.04.2022

ROMANYA TRANSİT GEÇİŞLERİ SERBEST VE ÜCRETSİZ OLACAK.

29 Mart 2022 tarihinde Türkiye ile Romanya arasında İstanbul’da KUKK toplantısı gerçekleştirildi. İki ülke arasındaki bir önceki KUKK toplantısı 2018 yılında gerçekleştirilmiş olup 2018 yılından sonra iki ülke heyetleri bir araya gelememiş ve geçiş belge kotalarında ihtiyaç doğrultusunda artış elde edilememişti. 

29 Mart'ta İstanbul’da düzenlenen KUKK toplantısında (Kara Ulaştırması Karma Komisyon) uzun süren müzakereler çerçevesince 55.000 adet ücretsiz, 23.000 adet ücretli olan Romanya transit geçiş belgeleri kotalarının serbestleştirilmesi hususunda anlaşmaya varılmış olup, Romanya üzeri gerçekleştirilecek olan transit taşımalar 1 Mayıs 2022 tarihinden itibaren geçiş belgesinden muaf olarak tamamı ücretsiz gerçekleşecektir.

Bakan Karaismailoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye-Romanya görüşmeleri sonucu tarihi bir karar alarak transit taşımaları serbestleştirdiklerini duyurarak "1 Mayıs’tan itibaren Romanya üzerinden transit taşımalarda geçiş belgesi ve transit geçiş ücreti uygulaması kalktı." ifadesini kullandı. 


Tüm Haberler